خواص قهوه کدامند؟ | آشنایی با فواید و عوارض جانبی قهوهزمان مطالعه ۱۰ دقیقه

خواص قهوه / coffee benefits

زمانی که مردم به قهوه فکر می‌کنند، معمولا به خواص قهوه مانند توانایی قهوه برای افزایش انرژی فکر می‌کنند. با این حال، با توجه به برخی تحقیقات، قهوه می‌تواند فواید مهم دیگری نیز برای سلامت، مانند کم‌تر کردن خطر سرطان کبد، دیابت نوع ۲ و نارسایی قلبی داشته باشد​. کارشناسان تخمین می‌زنند که در سراسر جهان، مردم حدود ۲.۲۵ میلیارد فنجان قهوه در روز مصرف می‌کنند.

فهرست محتوا پنهان سازی

ارزش غذایی قهوه و خواص کلی آن

قهوه سیاه معمولی (‏بدون شیر یا خامه) ‏کالری کمی دارد. در واقع، یک فنجان معمول قهوه سیاه فقط شامل حدود ۲ کالری است. با این حال، اضافه کردن خامه یا شکر، ارزش کالرفیک آن را افزایش خواهد داد. ​دانه‌های قهوه حاوی پلی‌فنول نیز هستند که نوعی آنتی‌اکسیدان است. آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند به دفع بدن رادیکال‌های آزاد کمک کنند. رادیکال‌های آزاد نوعی از محصولات زائد هستند که بدن به طور طبیعی در نتیجه فرآیندهای خاص آن‌ها را تولید می‌کند. ​رادیکال‌های آزاد سمی هستند و ممکن است باعث التهاب شوند. دانشمندان ارتباط بین التهاب و جنبه‌های مختلف سندرم متابولیک، از جمله دیابت نوع ۲ و چاقی را یافته‌اند.

​در سال ۲۰۱۸، برخی محققان پیشنهاد کردند که محتوای آنتی‌اکسیدانی قهوه می‌تواند از سندرم متابولیک محافظت کند. ​نویسنده یک مقاله در سال ۲۰۱۷ اشاره می‌کند که اگر چه دانشمندان می‌توانند ثابت کنند که ترکیبات خاصی در دانه‌های قهوه وجود دارند، اما هنوز مشخص نیست که وقتی آن‌ها وارد بدن انسان می‌شوند چه اتفاقی برایشان می‌افتد.

قهوه / coffee

خواص قهوه چیست؟

محققان به فواید نوشیدن قهوه برای بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری‌های قلبی-عروقی، بیماری‌های التهابی روده و بیماری‌های کبدی توجه کرده‌اند. شواهدی برای حمایت از برخی، اما نه همه، از این ادعاها وجود دارد. ​قهوه حاوی برخی مواد مغذی مفید، از جمله ریبوفلاوین (‏ویتامین B۲)‏، نیاسین (‏ویتامین B۳)‏، منیزیم، پتاسیم و ترکیبات فنولی مختلف و یا آنتی‌اکسیدان‌ها است. برخی کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که این مواد و دیگر ترکیبات موجود در قهوه می‌توانند به روش‌های مختلفی به بدن انسان سود برسانند.

از خواص قهوه این است مصرف پلی‌فنول‌ها را افزایش می‌دهد

قهوه سیاه حاوی پلی‌فنول‌ است. پلی‌فنول‌ها نوع ‏آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. آنتی‌اکسیدان‌ها به حفاظت از سلول‌ها در برابر آسیب کمک می‌کنند و وظیفه‌ی آن‌ها پاک کردن بدن از مواد جانبی مضر حاصل از متابولیسم است. این کار برای پیش‌گیری از انواع بیماری‌های مزمن مهم است. قهوه نسبت به چای سیاه و سبز، آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری دارد.

دانه‌های قهوه حاوی کینین‌ هستند که بعد از بو دادن قوی‌تر می‌شوند. آنتی‌اکسیدان‌ها در قهوه این پتانسیل را دارند که با چاقی مبارزه کنند و علاوه بر کاهش وزن، ممکن است به حفاظت از شبکیه و چشم کمک کند و در جلوگیری از بیماری آلزایمر و دیگر اشکال جنون یا بیماری‌های مزمنی مانند سرطان و سکته مغزی نقش داشته باشد. ​

قهوه برای معده خوب است

مطالعات نشان داده‌اند که قهوه می‌تواند خطر پانکراتیت، سنگ صفراوی و بیماری کیسه صفرا را کاهش دهد. کافئین موجود در قهوه، علاوه بر تحریک حرکات روده را در روده تحریک می‌کند، به حذف کردن مواد از درون آن نیز کمک می‌کند.

هوشیاری و بهبود تمرکز از خواص قهوه است

با این که ۱ نفر از هر ۳ آمریکایی، خواب توصیه‌شده ۷ ساعت یا بیشتر در شب را رعایت نمی‌کنند، قهوه می‌تواند به کاهش خواب‌آلودگی و بهبود هوشیاری و تمرکز کمک کند. قهوه محرکی دارد که بر روی سیستم عصبی مرکزی ما عمل می‌کند تا نوراپی‌نفرین و دوپامین را افزایش دهد که منجر به افزایش هوشیاری و انگیزه می‌شود. کافئین اثرات آدنوزین شیمیایی مغز ناشی از خستگی را نیز مسدود می‌کند.

خواص کنجد چیست؟ | آشنایی با فواید مصرف کنجد

قهوه / coffee

قهوه حاوی مواد مغذی است

قهوه طبیعی یک نوشیدنی کم‌کالری با صفر گرم چربی و صفر گرم شکر یا کربوهیدرات است که یک گزینه خوش‌مزه برای کسانی است که به دنبال محدود کردن مصرف کالری یا مواد مغذی ذکر شده در بالا هستند. قهوه تنها زمانی به یک نگرانی بالقوه در مورد رژیم غذایی تبدیل می‌شود که مواد دیگر مانند خامه و شکر به آن اضافه شوند.

قهوه به پیشگیری از بیماری‌های قلبی کمک می‌کند

یک مطالعه در سال ۲۰۱۲ به این نتیجه رسید که نوشیدن قهوه به طور متعادل یا مصرف حدود دو وعده ۸ گرمی آن در روز، می‌تواند در برابر نارسایی قلبی از بدن محافظت کند. ​افرادی که هر روز مقدار متوسطی قهوه می‌نوشیدند، ۱۱ درصد کم‌تر از کسانی که قهوه نمی‌خوردند، در معرض خطر نارسایی قلبی قرار داشتند. ​

یک ابرتحلیل در سال ۲۰۱۷ نشان داد که مصرف کافئین ممکن است حداقل سود اندکی برای سلامت قلبی-عروقی، از جمله فشار خون داشته باشد. ​با این حال، برخی مطالعات سطوح بالاتری از چربی‌های خون (‏چربی) ‏و کلسترول را در افرادی که قهوه بیشتری مصرف می‌کردند، پیدا کردند.

قهوه خطر برخی بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد

برخی تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف منظم قهوه ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماری پارکینسون و به طور بالقوه خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد. نوشیدن قهوه عادتی است با کاهش خطر بیماری‌های قلبی-عروقی در زنان همراه بوده‌ است. بیماری آلزایمر شایع‌ترین بیماری تحلیل‌برنده‌ی عصبی و علت اصلی زوال عقل در سراسر جهان است. این بیماری معمولا افراد بالای ۶۵ سال را تحت‌ تاثیر قرار می‌دهد و هیچ درمان شناخته‌شده‌ای برای آن وجود ندارد. با این حال، کارهای زیادی وجود دارد که می‌توانید برای جلوگیری از بروز این بیماری انجام دهید. ​این کارها شامل برخی امور رایج مانند خوردن غذای سالم و ورزش است، اما نوشیدن قهوه نیز ممکن است فوق‌العاده موثر باشد. مطالعات متعدد نشان می‌دهد که مصرف کنندگان قهوه تا ۶۵ درصد خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می‌دهند. ​

بیماری پارکینسون بعد از آلزایمر، دومین بیماری تحلیل‌برنده‌ی عصبی شایع است. این بیماری به وسیله‌ی مرگ نورون‌های تولید کننده دوپامین در مغز ایجاد می‌شود. همانند آلزایمر، هیچ درمان شناخته‌شده‌ای برای آن وجود ندارد و این موضوع، تمرکز بر پیش‌گیری را بسیار مهم‌تر کند. ​مطالعات نشان می‌دهد که کسانی که قهوه می‌نوشند، در معرض خطر کمتری برای ابتلا به بیماری پارکینسون هستند، میزان این کاهش خطر بین ۳۲ تا ۶۰ درصد است.

قهوه / coffee

قهوه خطر بیماری کبد را کاهش می‌دهد

قهوه خواص متعدد حفاظت از کبد دارد. مقادیر متوسط قهوه، بین ۱ تا ۴ فنجان در روز می‌تواند به مبارزه با بیماری‌های کبد مانند سیروز مربوط به الکل، بیماری کبد چرب غیر الکلی، سرطان کبد، و هپاتیت C کمک کند. رشد بافت زخم که منجر به فیبروز کبد می‌شود با تولید یک ماده شیمیایی به نام پاراکزانتین کند می‌شود.

داروی پاراکزانتین زمانی تولید می‌شود که بدن، کافئین محرک موجود در قهوه را هضم می‌کند و تا ۸۴ درصد خطر ابتلا به سیروز را کاهش می‌دهد. به اندازه ۲ تا ۳ فنجان قهوه غنی از آنتی‌اکسیدان می‌تواند منجر به کاهش ۳۸ درصدی خطر ابتلا به سرطان کبد شود. ​

تاثیر خواب بر مغز چگونه است؟ | درباره اهمیت خواب کافی چه می‌دانید؟

قهوه خلق‌وخو را بهبود می‌‎بخشد

کافئین موجود در قهوه، دوپامین را در مغز افزایش می‌دهد و به بهبودخلق‌وخو و شادی کمک می‌کند.

قهوه می‌تواند خطر دیابت نوع ۲ را کاهش دهد

مطالعات نشان می‌دهد کسانی که ۲ فنجان یا بیشتر قهوه کافئین‌دار مصرف می‌کنند، ممکن است در مقایسه با کسانی که قهوه مصرف نمی‌کنند، در معرض خطر کمتری برای ابتلا به دیابت نوع ۲ باشند. برخی مطالعات نشان می‌دهند که ترکیبات متعدد موجود در قهوه، مانند اسید پلی‌فنول کلروژنیک غنی از آنتی‌اکسیدان، منیزیم معدنی و کافئین محرک، اثر مفیدی بر متابولیسم گلوکز و بهبود حساسیت به انسولین دارند که هر دو به کاهش خطر دیابت نوع ۲ کمک می‌کنند.

لازم به ذکر است که تحقیقات، این اثر مثبت را با قهوه سیاه نشان می‌دهد، نوشیدن نوشیدنی‌های شیرین قهوه می‌تواند اثر معکوس داشته باشد و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. در سال ۲۰۱۴، محققانی که اطلاعات مربوط به بیش از ۴۸۰۰۰ نفر را جمع‌آوری کرده بودند، دریافتند که کسانی که مصرف قهوه خود را حداقل یک فنجان در روز در طول ۴ سال افزایش دادند، نسبت به کسانی که مصرف قهوه خود را افزایش ندادند، ۱۱ درصد کم‌تر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند. ​

قهوه می‌تواند به شما کمک کند زندگی طولانی‌تری داشته باشید

با توجه به این که مصرف کنندگان قهوه احتمال کمتری برای ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها دارند، منطقی به نظر می‌رسد که قهوه بتواند به شما کمک کند که عمر طولانی‌تری داشته باشید. ​چندین مطالعه مشاهده‌ای نشان می‌دهد که مصرف کنندگان قهوه خطر مرگ کمتری دارند. در دو مطالعه بسیار بزرگ، نوشیدن قهوه با کاهش ۲۰ درصدی خطر مرگ در مردان و کاهش ۲۶ درصدی خطر مرگ در زنان در طول ۱۸ سال همراه بود. ​این اثر به ویژه در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ قوی به نظر می‌رسد. در یک مطالعه ۲۰ ساله، افراد مبتلا به دیابت که قهوه مصرف می‌کردند، تا ۳۰ درصد خطر مرگ کمتری داشتند.

قهوه می‌تواند با افسردگی مقابله کند

افسردگی یک اختلال روانی جدی است که باعث کاهش چشمگیر کیفیت زندگی می‌شود. افسردگی بسیار شایع است، مثلا در حدود ۴.۱ درصد از مردم آمریکا در حال حاضر علائم افسردگی بالینی را دارند. در یک مطالعه در دانشگاه هاروارد که در سال ۲۰۱۱ منتشر شد، زنانی که روزانه ۴ فنجان یا بیشتر قهوه می‌نوشیدند، ۲۰ درصد کم‌تر در معرض افسردگی قرار داشتند. یک مطالعه دیگر نشان داد که کسانی که روزانه ۴ فنجان یا بیشتر می‌نوشند ۵۳ درصد کم‌تر احتمال دارد که با خودکشی به عمر خود پایان بدهند.

قهوه / coffee

قهوه سطح انرژی را بهبود می‌بخشد

قهوه حاوی یک محرک به نام کافئین است که در بسیاری از گیاهان از جمله دانه‌های قهوه، برگ چای و دانه‌های کاکایو یافت می‌شود. این جزء محرک قهوه، چیزی است که باعث بهبود سطح انرژی می‌شود و به ما کمک می‌کند صبح‌ها از خواب بیدار شویم.

عوارض جانبی مصرف قهوه

نوشیدن بیش از حد قهوه نیز می‌تواند برخی عوارض جانبی داشته باشد. در بخش‌های زیر برخی از این ریسک‌ها را پوشش می‌دهیم.

قهوه می‌تواند اعتیادآور باشد

​​​​​​​​کافئین یک دارو است و در نتیجه بدن شما می‌تواند به آن معتاد شود. مصرف کافئین می‌تواند باعث سردرد شدید، تهوع و یبوست شود.

کلسترول چیست؟ | همه چیز در مورد کلسترول و انواع آن

مصرف بیش از حد می‌تواند در خواب خوب اختلال ایجاد کند

وقتی شما روزانه بیش از سه‌ تا پنج فنجان قهوه می‌نوشید، ممن است برنامه خواب‌تان دچار مشکل شود. کیفیت خواب مهم است و اختلال در توانایی بدن برای خوب خوابیدن، پیامدهایی مانند افزایش خطر بیماری‌های قلبی و چاقی دارد.

قهوه اضطراب را افزایش می‌دهد

مصرف بیش از حد قهوه می‌تواند عوارض جانبی ناخوشایند مثل افزایش اضطراب و عصبانیت را داشته باشد. نوشیدن قهوه کافئین‌دار بیش از حد، می‌تواند منجر به افزایش ضربان قلب، فشار خون، هورمون‌های استرس و تمام علائمی که احساس اضطراب را افزایش می‌دهند، شود.

کسانی که نسبت به کافئین حساس هستند، حتی با چند جرعه قهوه معمولی، در معرض خطر بیشتری برای احساس لرزش در مدت‌زمان طولانی‌تری قرار دارند. افراد مبتلا به اختلال هراس و اختلال اضطراب اجتماعی نیز باید احتیاط کنند، زیرا کافئین در مقادیر زیاد می‌تواند هراس و اضطراب را تشدید کند.

قهوه / coffee

قهوه می‌تواند بازگشت اسید به مری را بدتر کند

بیماری بازگشت اسید معده به مری شرایطی است که در آن اسید به طور مکرر از معده به مری وارد می‌شود و منجر به احساس سوزش و ناراحتی در سینه و گلو می‌شود. برای برخی افراد، برگشت اسید توسط کافئین که جزء اصلی قهوه است، تحریک می‌شود. کافئین می‌تواند اسفنکتر تحتانی مری، ماهیچه‌ای که معده ما را از حرکت به سمت مری که منجر به برگشت اسید می‌شود، حفظ می‌کند، شل گند. برخی از انواع قهوه نیز بیشتر اسیدی هستند و می‌توانند علائم رفلکس را بیشتر تشدید کنند.

نگرانی از مصرف قهوه، مربوط به خواص خود قهوه نیست

این خود قهوه نیست که باعث نگرانی در رژیم غذایی می‌شود، بلکه مایه نگرانی،مواد اولیه‌ای است که ما برای بهبود طعم به آن اضافه می‌کنیم. یکی از این مواد، شکر است، چه به شکل بسته‌های شکر و چه شکر مایع . شکر می‌تواند به طور قابل‌توجهی تراکم کالری نوشیدنی‌های قهوه را افزایش دهد.

وجود ترکیبات سمی

در سال ۲۰۱۵، محققان سطح نسبتا بالایی از مایکوتوکسین‌ها را در قهوه تجاری یافتند. مایکوتوکسین‌ها مواد سمی هستند که می‌توانند قهوه را به عنوان یک محصول طبیعی آلوده کنند. ​برخی افراد نگران این هستند که آکریمالید، یکی دیگر از مواد شیمیایی موجود در قهوه، ممکن است خطرناک باشد. ​

سخن آخر در مورد خواص قهوه

قهوه یک نوشیدنی بسیار محبوب در سراسر جهان است که فواید چشمگیری برای سلامتی دارد. ​مصرف قهوه به صورت روزانه، نه تنها می‌تواند به شما کمک کند که احساس انرژی بیشتری کنید، بلکه کمک می‌کند تا چربی بیشتری بسوزانید و عملکرد فیزیکی خود را بهبود بخشید، همچنین خطر برخی بیماری‌ها مانند دیابت نوع ۲، سرطان و آلزایمر و بیماری پارکینسون را نیز کاهش می‌دهد. ​در واقع، قهوه می‌تواند حتی طول عمر را افزایش دهد. اگر از مزه آن لذت می‌برید و محتوای کافئین آن را تحمل می‌کنید، در مصرف آن تردید نکنید.

منابع: EatThis، Healthline، MedicalNewsToday

تیم محتوایی تریتا

تیم محتوایی تریتا

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
مطالب مرتبط با
ایجاد اشتراک
به من اطلاع بده اگر ...
guest
0 دیدگاه‌
Inline Feedbacks
نمایش تمام دیدگاه‌ها
0
با نظرات خود به ارتقای سطح سلامت جامعه کمک کنیدx
()
x
Optimized with PageSpeed Ninja