علائم جدید ویروس کرونا | بررسی علائم در هر مرحله از واکسیناسیونزمان مطالعه ۵ دقیقه

علائم جدید ویروس کرونا - Covid19 new symptoms - تریتا

با گذشت نزدیک به دو سال از شیوع کرونا در جهان، هر روز در اخبار با گونه‌ها و انواع جدیدی از ویروس کرونا آشنا می‌شویم. از آخرین سویه‌های خطرناک کرونا می‌توان به کرونا لامبدا و کرونا دلتا اشاره کرد. با توجه به شیوع همه‌گیر این ویروس و جهش‌های متعدد آن در کشورهای مختلف، همواره برخی علائم یصورت ثابت در اکثر افراد ظاهر می‌شود و برخی علائم نیز به شکل نادر در برخی افراد مبتلا یافت می‌شود. در این مقاله از تریتا قصد داریم با علائم جدید ویروس کرونا آشنا شویم. با تریتا همراه باشید.

اختلاف علائم اولیه و علائم جدید ویروس کرونا

در سال ۲۰۲۰، سرفه خشک و تب از علائم واضح ابتلا به کووید ۱۹ بوده است و اگر سر درد و بدن درد به آن اضافه می‌شد، مورد واضح ابتلا به آنفولانزا شناخته می‌شد. اگر علاوه بر موارد گفته شده، گرفتگی بینی و گلودرد نیز داشتید، احتمالا خوش‌شانس بوده‌اید و فقط سرما خورده‌اید. موارد گفته شده، ساده‌ترین حالتی بود که می‌توان علائم کووید ۱۹ در اوایل همه‌گیری را از سایز بیماری‌ها جدا کرد.

پس از آن از دست رفتن حس بویایی و چشایی به عنوان اصلی‌ترین نشانه عفونت کرونا نیز به آن اضافه شد. این نشانه هم‌چنان قابل اعتماد است؛ به این معنا که اگر امروزه فردی متوجه تغییر در حواس بویایی و یا چشایی خود شود، باید با احتمال زیادی خود را مبتلا به بیماری کرونا بداند.

در یک مطالعه در حال جریان در انگلستان، اطلاعات علائم جدید ویروس کرونا منتشر شد. در مطالعه علائم کرونا Zoe، افراد مبتلا علائم خود را از طریق اپلیکیشنی گزارش می‌دادند. طبق یافته‌ها، علائم کرونا ظاهرا تغییر کرده است. این تغییر می‌تواند بخاطر سویه دلتا باشد. سویه‌ای که ۹۹ درصد افراد مبتلا را در انگلیس به خود اختصاص داده است.

واکسیناسیون ویروس کرونا - Corona virus Vaccination - تریتا

عمومی‌ترین علائم افرادی که به طور کامل واکسن زده‌اند، چیست؟

به طور کلی، طبق گزارشات سایت مرجع، افراد واکسن زده و واکسن نزده، علائم مشابهی را در اپلیکیشن گزارش داده‌اند. با این حال، افرادی که کاملا واکسینه شده‌اند، علائم کم‌تر با دوره زمانی کم‌تری را گزارش داده‌اند و به میزان کم‌تری دچار بیماری‌های شدید شدند و سریع‌تر بهبود یافتند. در نتیجه افرادی که واکسینه شدند نیز می‌توانند به کرونا مبتلا شوند؛ اما اطلاعات بدست آمده بیانگر این است که افراد واکسینه شده، معمولا علائم ملایم‌تری دارند و واکسیناسیون موجب محافظت از فرد در برابر خطرات و آسیب‌های شدید کرونا می‌شود.

رده‌بندی علائم کرونا پس از دو مرحله واکسیناسیون به ترتیب به شرح زیر است:

  1. سردرد
  2. آبریزش بینی
  3. عطسه کردن
  4. گلودرد
  5. از دست دادن حس بویایی

بسیاری از علائم ذکر شده معمولا مرتبط با سرماخوردگی است. احتمال گیج شدن بین این دو بیماری خطرناک است و احتمالا این خطا در شیوع گونه دلتا در انگلستان موثر بوده است.

عمومی‌ترین علائم افرادی که یک دوز واکسن دریافت کرده‌اند، چیست؟

رده‌بندی علائم پس از دریافت یک دوز واکسن به شرح زیر تغییر می‌کند:

  1. سردرد
  2. آبریزش بینی
  3. گلودرد
  4. عطسه کردن
  5. سرفه مداوم

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، پس از یک مرحله واکسیناسیون، یکی از علائم اصلی کرونا یعنی سرفه مداوم هم‌چنان جزو پنج علائم شایع است ولی در رده‌بندی زیر عطسه کردن و آبریزش بینی قرار دار که قبلا تصور می‌شد ربطی به این بیماری ندارد.

علائم افراد واکسینه نشده - unvaccinated people symptoms - تریتا

علائم سرطان خون چیست؟ | نشانه‌های سرطان خون کدامند؟

عمومی‌ترین علائم افرادی که واکسن نزده‌اند، چیست؟

در افراد واکسینه نشده، علائم کمی متفاوت است. در حالی که بعضی علائم یکسان هستند، تغییراتی در مقایسه با زمانی که برای اولین بار ویروس پدیدار شد، وجود دارد.

رده‌بندی علائم کرونا در افرادی که هنوز واکسن نزده‌اند، به ترتیب عبارت است از:

  1. سردرد
  2. گلودرد
  3. آبریزش بینی
  4. تب
  5. سرفه مداوم

از دست دادن حس بویایی در رتبه نهم و تنگی نفس در رتبه سی‌ام این لیست قرار دارد. این نوسانات بیانگر این است که علائم شناخته شده قبلی بخاطر تکامل سویه‌های جدید ویروس کرونا تغییر کرده‌اند.

اگر علائمی در من ظاهر شد، چه باید کرد؟

در حال حاضر، شما تنها می‌توانید در صورت سرفه کردن، تب یا از دست دادن حس بویایی تست دهید. اگر واکسینه شده‌اید و مجدد بدون هیچ دلیلی عطسه کردید، بهتر است در خانه بمانید و دوباره تست کرونا دهید؛ مخصوصا اگر در کنار افرادی هستید که احتمال ابتلای آن‌ها به کرونا زیاد است.

سرفه کلیدی‌ترین راه ویروس برای پخش شدن بین مردم است. سعی کنید با پارچه یا داخل آرنج جلو سرفه یا عطسه خود را بگیرید تا میزان پخش شدن قطرات عطسه یا سرفه خود در محیط را به حداقل برسانید. تا قبل از شستن دستان خود از لمس کردن چشم‌ها، بینی و دهان خود پرهیز کنید. عطسه زیاد می‌تواند علامت مهمی باشد که نشان می‌دهد فرد واکسینه شده مبتلا به کووید ۱۹ است و هر چند خفیف باشد، اما برای محافظت از دوستان، خانواده و همکاران خود باید آزمایش دهد و خود را قرنطینه کند.

درمان کرونا - Corona treatment - تریتا

بازه سنی مبتلایان در سویه‌های جدید چه تغییری کرده است؟

ویروس‌شناس آلمانی، کریستین دروستن به همراه تیم سپکتور، اپیدمیولوژیست و سرپرست مطالعات Zoe، در پادکستی مطالعات خود را شفاف‌تر بیان کردند. به گفته وی، تصور علائم جدید ویروس کرونا در عموم در حال تغییر است. در حالی که افراد مسن به سرعت در حال واکسینه شدن هستند، هم اکنون در مطالعه آن‌ها، تعداد مبتلایان در افراد جوان به سرعت در حال رشد است. در جوانان، علائم بیش‌تر در امتداد عفونت شبه آنفولانزای عمومی به همراه سردرد، گلودرد و مقدار کمی تب است. سرفه مداوم که در افراد مسن زیاد دیده می‌شد، امروزه کم‌تر دیده می‌شود.

با توجه به مطالب بیان شده، امروزه علائم جدید ویروس کرونا در حال ظهور است و تنها نباید به علائم گفته شده در گذشته اکتفا کرد. در هر مرحله از واکسیناسیون، نباید انتظار داشت علائم یکسان ظاهر شود و باید به علائم جدید ویروس کرونا نیز توجه کرد. ضمن اینکه واکسیناسیون به معنای عدم ابتلای مجدد نیست؛ بلکه احتمال درگیری شدید فرد با ویروس کرونا کاهش یافته و همان‌طور که گفته شد، علائم ملایم‌تر و دوره درمان نیز کوتاه‌تر می‌شود. در نتیجه پس از انجام واکسیناسیون، هم‌چنان دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنید و از حضور در تجمعات پرهیز کنید. افرادی که واکسیناسیون انجام نداده‌اند نیز هر چه سریع‌تر برای دریافت دوز واکسیناسیون خود، به مراکز بهداشتی مراجعه کنند تا از خود، خانواده و دوستان خود در برابر این ویروس حفاظت کنند.

منبع: DW

 

کرونا کی تموم میشه؟ | بررسی عوامل دخیل در پایان همه‌گیری ویروس کرونا
وحید باستانی

وحید باستانی

دانشجوی مهندسی پزشکی دانشگاه امیرکبیر
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
مطالب مرتبط با
ایجاد اشتراک
به من اطلاع بده اگر ...
guest
0 دیدگاه‌
Inline Feedbacks
نمایش تمام دیدگاه‌ها
0
با نظرات خود به ارتقای سطح سلامت جامعه کمک کنیدx
()
x
Optimized with PageSpeed Ninja