واکسن سینوفارم یا برکت؟ مقایسه‌ی کامل این دو واکسنزمان مطالعه ۵ دقیقه

واکسن سینوفارم یا برکت؟

به احتمال زیاد وقت واکسن زدن شما و یا خانواده محترمتان در ایران فرا رسیده است! از میان انواع واکسن کرونا در ایران، بین واکسن‌های سینوفارم یا برکت کدامیک را انتخاب می‌کنید؟ برای داشتن انتخابی درست و علمی، باید در مورد ساختار این دو واکسن، مراحل تست انسانی، عوارض و ایمنی آن‌ها بیش‌تر بدانید. در این مقاله همه‌ی این ویژگی‌ها را در مورد واکسن‌های برکت و سینوفارم توضیح داده و مقایسه می کنیم. تا انتهای این مقاله از تریتا با ما همراه باشید.

برای آشنایی با انواع روش‌های ساخت واکسن توصیه می‌شود ویدئوی زیر را مشاهده کنید:

مقایسه زمان و محل تولید واکسن

کوو ایران برکت، یک نمونه واکسن کووید-۱۹ است که توسط گروه صنعتی ایرانی شفا فارمد، از شرکت‌های وابسته به گروه دارویی برکت به مالکیت ستاد اجرایی فرمان امام تولید شده‌است. در ۲۹ دسامبر ۲۰۲۰ (۹ دی ماه ۹۹)، آزمایش‌های انسانی بر روی اولین نمونه‌ی داخلی واکسن کووید-۱۹ در ایران آغاز شد.

واکسن سینوفارم، واکسن کرونا ساخت کشور چین می‌باشد که شرکت سینوفارم این واکسن را با همکاری موسسه ویروس‌شناسی ووهان و موسسه محصولات بیولوژیکی توسعه داده است. در تاریخ ۱۵ اکتبر (۲۴ مهر ۹۹)، انستیتوی محصولات بیولوژیکی پکن نتایج مطالعات بالینی فاز ۱ و ۲ را برای واکسن سینوفارم منتشر کرد.

مقایسه ساختار واکسن

واکسن-غیر-فعال

ساختار این دو واکسن به طور کلی شبیه یک دیگر است. هر دو برای تقویت سیستم ایمنی، از ویروس‌های غیر فعال یا کشته شده‌ی کرونا استفاده می‌کنند. واکسن برکت از ویروس کرونایی ساخته شده‌است که توسط مواد شیمیایی ضعیف یا کشته شده‌است که شبیه به نحوه‌ی ایمن‌سازی واکسن فلج اطفال است.

ساختار واکسن کرونا سینوفارم نیز مانند انواع واکسن‌های سنتی دیگر مبتنی بر یک ویروس غیرفعال است. چنین واکسن‌هایی که واکسن‌های غیرفعال نیز نامیده می‌شوند و برای دهه‌ها آزمایش شده‌اند، با موفقیت در برابر بیماری‌هایی دیفتری، هپاتیت B، فلج اطفال، سرفه سیاه و کزاز استفاده شده‌اند. واکسن بهارات بایوتک نیز (که در ایران تزریق می‌شود)، به همین روش ساخته شده بود.

واکسن سینوفارم | با واکسن سینوفارم چینی و نحوه عملکرد آن آشنا شوید

قبل از مطالعه‌ی ادامه‌ی مقاله برای آشنایی بیشتر با ساختار کرونا ویروس می‌توانید ویدئوی زیر را مشاهده کنید.

مراحل تست واکسن

مراحل ساخت واکسن برکت:

همان طور که اشاره کردیم، در ۲۹ دسامبر ۲۰۲۰، آزمایش‌های انسانی بر روی اولین نمونه واکسن برکت آغاز شد. مرحلهٔ اولیهٔ آزمایش انسانی کووایران برکت با تزریق به ۵۶ داوطلب آغاز شد و این واکسن به گروه دوم و سوم داوطلبان نیز تزریق گردید. به گزارش ایسنا، حمیدرضا جمشیدی با اشاره به روند تولید واکسن کووایران برکت گفت: در فاز دوم تست انسانی واکسن برکت ۹۳.۵ درصد افزایش تیتر آنتی‌بادی را شاهد بودیم و نتایج اولیه فاز سوم نیز با تاثیرگذاری بالای ۹۰ درصد نشان می‌دهد که مراحل به خوبی پیش رفته است.

مراحل ساخت واکسن سینوفارم:

فاز یک و دو: در تاریخ ۱۵ اکتبر، انستیتوی محصولات بیولوژیکی پکن نتایج مطالعات بالینی فاز ۱ و ۲ را برای واکسن سینوفارم منتشر کرد که نشان می‌دهد این واکسن در همه‌ی آزمایش‌ها ایمن و قابل‌تحمل است. آنتی‌بادی علیه ویروس کووید ۱۹ در تمام گیرندگان واکسن در روز ۴۲ استخراج شد. این آزمایش‌ها شامل افراد بالای ۶۰ سال بود. فاز ۳: آزمایش بالینی فاز ۳ این واکسن در سه قاره آسیا و افریقا و امریکای جنوبی انجام شد.

 عوارض سینوفارم یا برکت؟

عوارض واکسن برکت: تـا کنـون هیـچ رخـداد نامطلـوب جـدی (Serious Adverse Events) مرتبـط بـا ایـن واکسـن مشـاهده نشـده اسـت. بیشـترین عارضه گزارش شـده توسـط داوطلبـان شـامل درد محل تزریـق، درد عضانی، ضعـف و سـردرد مـی‌باشـد کـه اکثریـت آن‌هـا نیـازی بـه مداخلـه‌ی پزشـکی نداشـته و یـا بـا مصـرف مسـکن خوراکـی توسـط داوطلـب کمتـر از ۲۴سـاعت برطـرف شـده اسـت.

تب کرونا چند درجه است؟ | بررسی روش‌های درمان تب کرونا

عوارض واکسن سینوفارم: در مطالعات بالینی، عوارض شدید با این واکسن گزارش نشده است. شایع‌ترین عارضه از عوارض جانبی احتمالی، درد در محل تزریق بوده است که بالاتر از ۱۰ درصد گیرندگان واکسن این علایم را نشان داده‌اند. در کل بین یک تا ۱۰ درصد از گیرندگان واکسن نیز سایر علایم مانند تب موقت، احساس ضعف، سردرد، اسهال، قرمزی، سفتی، تورم و خارش محل تزریق داشتند. راش جلدی در محل تزریق، تهوع و استفراغ، خارش در محل‌های غیر از تزریق، درد عضلانی، درد مفاصل، خواب‌آلودگی و گیجی از عوارض نا شایع بعد از تزریق واکسن بوده است که حدودا بین یک دهم تا یک درصد گیرندگان واکسن را شامل شده است.

ایمنی واکسن سینوفارم یا برکت؟

ایمنی واکسن برکت: طبق گزارش رسمی منتشر شده مطالعات کو ایران برکت، برآورد کلی از نسبت داوطلبانی که سرم ایشان دو هفته پس از تزریق دوم واکسن قادر به خنثی سازی ویروس بوده است، به صورت ۹۳ درصد برایند سه فاز مطالعاتی گزارش شده است.

تست واکسن برکت

ایمنی و کارایی سینوفارم: کارایی واکسن سینوفارم در پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در امارات حدود ۸۶ درصد و در ده کشور دیگر حدود ۷۹ درصد اعلام شده است. این واکسن در دو دوز و به فاصله ۳ تا ۴ هفته تزریق می‌شود.

مجوزهای برکت و سینوفارم

مجوزهای برکت: به گفته‌ی سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، واکسن «کوو ایران برکت» مجوز داخلی مصرف را در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ بدست آورد. این واکسن هنوز تائید سازمان جهانی بهداشت را دریافت نکرده است.

مجوزهای سینوفارم: سینوفارم از سازمان بهداشت جهانی مجوز دارد و در ایران نیز تزریق می‌شود. این واکسن برای افراد بالای ۱۸ سال توصیه می‌شود.

قرص اسهال برای رفع اسهال | راهکارهایی برای درمان اسهال

موارد هشدار مصرف سینوفارم

  • تزریق داخل عروقی واکسن اکیدا ممنوع است.
  • هنگام تزریق واکسن باید داروهای درمان آنافیلاکسی مانند اپی‌نفرین برای درمان واقعه احتمالی در دسترس باشند.
  • افراد دریافت‌کننده واکسن باید تا ۳۰ دقیقه بعد از تزریق در دسترس بوده و در مرکز تزریق‌کننده بمانند.
  • در صورت وجود اختلالات انعقادی و یا کاهش پلاکت‌های خون به دلیل خطر خون‌ریزی محل تزریق، باید احتیاط شود.
  • در افراد با ضعف سیستم ایمنی و یا افراد دریافت‌کننده داروهای تضعیف سیستم ایمنی (مانند بیماران مبتلا به سرطانی که در حال دریافت شیمی‌درمانی هستند) ممکن است پاسخ سیستم ایمنی به واکسن کاهش یابد. در این شرایط اگر امکان محافظت فرد با سایر روش‌های پیشگیری وجود دارد، می‌توان واکسیناسیون را تا پایان دوره مصرف داروها به تعویق انداخت. در افرادی با ضعف مزمن سیستم ایمنی، واکسیناسیون توصیه می‌شود، گرچه ممکن است پاسخ ایمنی کم‌تر باشد.
  • در موارد صرع کنترل نشده و یا بیماری‌های عصبی پیش‌رونده و افرادی که سابقه ابتلا به «گیلن‌باره» داشته‌اند، حتما نظر پزشک معالج پیش از دریافت واکسن پرسش شود.

جمع بندی نهایی

با توجه به همه‌ی اطلاعات بالا شاید مجددا بپرسید در نهایت واکسن سینوفارم یا برکت؟! در جواب باید بگوییم بسته به شرایط فرد مبتلا به کرونا می‌تواند این جواب متفاوت باشد. همچنین اولویت‌های شما در انتخاب واکسن می‌تواند روی جواب این سوال تاثیر بگذارد. اما هر دوی این واکسن‌ها با توجه به ایمنی، مراحل ساخت، ساختار واکسن و عوارضی که گزارش شده‌اند، تفاوت فاحشی با هم ندارند. امیدواریم بتوانید انتخاب مطمئنی داشته باشید.

امیرحسین سلیمانی نسب

امیرحسین سلیمانی نسب

دانشجوی مهندسی پزشکی دانشگاه امیرکبیر
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
مطالب مرتبط با
ایجاد اشتراک
به من اطلاع بده اگر ...
guest
31 دیدگاه‌
Inline Feedbacks
نمایش تمام دیدگاه‌ها
امیت

عالی بود ودرود بر دانشمندان و نخبگان ایران عزیز
من خودم برکت زدم ودر مجله نشریه نیچر در سال ۲۰۲۰ واکسن برکت و فایز در یو سطح گزارش شدن و عالی بود

محمددد

برکت اگر خوب بود خود کارکنای شرکت برکتواکسن سینوفارم نمیزدن واکسن ساخته خودشونو میزدن خخخخ

حمید

این درسته که شما بعضی مطالب رو بر اساس گزارش رسمی نهاد برکت نوشته اید اما نحوه نگارش به صورتی هست که بعضی افراد را دچار تردید میکنه که واکسن سینوفارم تزریق کنند چون شما مقایسه کردید و برکت رو بهتر دونستید بهتر بود با توجه به شرایط جامعه و عدم موجود بودن واکسن برکت آخر مطلبتون مینوشتید بهترین واکسن در دسترس ترین واکسن هست که زودتر از این شرایط و ویروس منحوس رهایی یابیم. امیدوارم این نوشته شما موجب عدم تمایل افراد در تزریق واکسن های موجود نگردد که اگر این موضوع منجر به اتفاقات بعدی شود حق الناس گردن شماست.

ناشناس

من که رفتم سینوفارم زدم

صابر

شما همه سازندگان واکسن برکت رو میشناسید؟ و چگونه از اینکه چه واکسنی تزریق کرده اند اطلاع دارید؟

تارا

سلام وقت شما بخیر
دوست عزیز شما خودتون دیدی که سینوفارم گرفتن؟
الان یه جوری شده که توی اینستاگرام بگن خورشید دور زمین میچرخه همه تایید می کنند و نشر میدن😐

۵۴۴۵۳۳۲۷

آی گفتی ، همه شدن متخصص ایمنی، طرف فرق ویروس و باکتریرو نمیفهمه راجب واکسن اظهار نظر میکنه

اسدی

همسر من تو همون شرکته و برکت زده اطلاعات صحیح پخش کنید لطفا

جمالی

مگه میشه انتخاب کرد ؟؟؟؟؟
من واکسن زدم اما حق انتخاب نداشتم . اگه میشد انتخاب کرد حتما برکت رو انتخاب میکرد . ترجیح میدم به دانشمندان کشور خودم اعتماد کنم.

mohammadjavad.4803

سلام منم واکسن برکت زدم با تشکر از شما

مهدی

برکت واکسن نساخته
آب مقطر است دروغ میگویند

حسین

توهم زدی

Erfane

جسارتا شما موقع ساختش حضور داشتین؟!ترکیباتشو میشه دقیق بفرمایید؟

احسان

خب توام در ساخت سینوفارم و فایزر و… اونجا بودی ؟
چه حرفایی میزنیدا فقط الکی میخواین تخریب کتید

سمیه

من زدم اگر اب مقطر پس چرا علایم میده باور نکنید شایعاتو واکسن خوبی

نگین

مادر من هم برکت زد و شبش حالت تب و سنگینی داشت.

Soli

به نظرم باید به ایران و ایرانی اعتمادکرد مطمئن باشید از چینیهای عوضی برای مادلسوزترند قابل توجه دوستان که مادرساخت واکسن رتبه ۶ دنیاهستیم . این ویروس هم از چین صادرشد پس چطورمیشه به ایشان اطمینان کرد . چراباید پول مملکت توجیب چینی هابره .بیایید بااعتمادبه هوش وذکاوت ایرانیان باتزریق واکسن برکت چین راتحریم کنیم ونگذاریم پول به جیب عوضیهای چششم بادامی بره که دنیارابه این روزانداختند واقعا قابل اعتمادنیستند

احسان

من برکت زدم راضیم و عالیه
ولی چندتا دوستام اونا سینوفارم رو انتخاب کردن زدن الان چندروزه به گفته خودشون تب مکرر دارن و ضعف شدید
ولی من و خانوادم برکت زدیم خداروشکر مشکلی پیش نیومد

قربانی

سلام من واکسن برکت زدم.اولش خیلی بی حالم کرد.و کلا این مدت توان جنسیمو از دست دادم نمیدونم چیکار کنم.آیا خوب میشم یا واکسن عقیمی میاره.نوبت دوز دومم شده نمیدونم بزنم یا نه.راهنماییم کنید

کاظمی

حتمابزنیداینهاهمه شایعه است مگه میشه هم مقام معظم رهبری ازازدیادجمعیت حمایت کنندومردم رابه بچه آوری تشویق کنند هم مردم راعقیم کنند اینهاهمه شایعه است

کاظمی

من هم برکت زدم فعلا که علائمی ندارم تابعدخدامیدانه چی بشه یکساعتی هست که واکسن زدم

زهره

بعد یماه پیگیری موفق شدم برکت بزنم و خوشحالم از دسترج ی هموطن استفاده کردم،خداروشکر هیچ عارضه ای هم ندارم،فقط درد ناحیه تزریق
««ایرانم همیشه ماندگار و جاوید»»

علی صادقی

من دو دوز برکت را زدم ولی مدتیست انتهای بازویی که واکسن تزریق شد متصل به کتفم درد آزاردهنده ایی گرفتم.

احمد

سینوفارم

احمد

من سینوفارم زدم ۱۴ روزه ،۴تا۵روز اول توهم داشتم از اون به بعد هم شب که میشه تب ولرز واستخوان دردو سر دردشدید دارم

ساعدی

سلام من سینوفارم زدم اما می خوام دوز بعدی رو برکت بزنم می تونین توظیح بدین خوبه یا بد عزیز

ساعدی

سلام

31
0
با نظرات خود به ارتقای سطح سلامت جامعه کمک کنیدx
()
x
Optimized with PageSpeed Ninja