بیماری دیفالیا چیست؟ | دیفالیا، داشتن بیش از یک آلت مردانه و درمان آنزمان مطالعه ۵ دقیقه

متولد شدن/birth

دیفالیا یک بیماری ژنتیکی نادر است و زمانی رخ می‌دهد که یک نوزاد نر با تکثیر آلت تناسلی متولد شود. ​انواع مختلفی از دیفالیا وجود دارد که از تکثیر ناقص تا تکثیر کامل آلت تناسلی را شامل می‌شود. با این حال، داشتن دو آلت تناسلی کامل، یا دیفالیا واقعی، بسیار نادر است. ​از زمان اولین توصیف دیفالیا در سال ۱۶۰۹، محققان تنها ۱۰۰ مورد دیگر از آن را در سراسر جهان گزارش کرده‌اند. در بین هر ۵ یا ۶ میلیون نوزادی که متولد می‌شوند، ممکن است یک نفر به این اختلال دچار شود. در این مقاله از تریتا، بررسی می‌کنیم بیماری دیفالیا چیست؟ و نگاهی دقیق‌تر به آن خواهیم داشت. سپس مواردی مانند علائم، علل وقوع، اثرات آن بر زندگی یک مرد و درمان آن را بررسی می‌کنیم.

بیماری دیفالیا چیست؟

هر یک از کیس‌های مبتلا به دیفالیا منحصر به فرد است و میزان تکثیر آلت در هر مورد با دیگری متفاوت است. بیشتر مردانی که این شرایط را تجربه می‌کنند، دو آلت تناسلی با اندازه تقریبا یکسان خواهند داشت که در کنار هم قرار گرفته‌اند. برخی از مردان یک آلت تناسلی بزرگ‌تر در بالای آلت تناسلی دوم و کوچک‌تر خواهند داشت. برای دیگران، تکثیر فقط روی سر آلت اثر می‌گذارد.

لذا دیفالیا را می‌توان به سه نوع تقسیم‌بندی کرد:

  • تکثیر شدن تنها سر آلت تناسلی
  • دو شاخگی آلت (bifid phallus) که در آن هر آلت تنها یک ستون از بافت نرم را به جای دو ستون دارا است و به عنوان دیفالیا‌ی وافعی شناخته می‌شود.
  • دیفالیای کامل، که در آن تکثیر کاملی از آلت تناسلی صورت گرفته است. ​

دیفالیا معمولا در کنار دیگر بی‌نظمی‌های تولد رخ می‌دهد. این می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • کوچکی بیضه
  • هایپوسپادیاس که در آن مجرای ادرار به جای قرار گرفتن در سر آلت در زیر آن قرار دارد. ​
  • تکثیر مجرای ادرار در هر دو آلت
  • وجود نداشتن مجرای ادرار در هیچ یک از آلات تناسلی
  • غیر طبیعی بودن عضلات قلب
  • داشتن دو مثانه
  • وجود نداشتن مقعد
  • وجود داشتن عضلاتی که به طور غیر عادی به استخوان‌ها متصل شده‌اند.
  • ناموزون بودن محل قرارگیری کیسه بیضه
  • بی‌نظمی‌هایی که بر استخوان‌بندی اثر می‌گذارند.
  • نارس‌ بودن، چرخیدن یا داشتن کلیه اضافی مشکلات کلیوی و روده بزرگ
علائم کرونا ویروس چیست؟ | علائم کرونا خفیف

افرادی که دیفالیا دارند، در معرض خطر بیشتری از مهره‌شکاف قرار دارند. همچنین احتمال عقیم شدنگ آن‌ها بیشتر است.

متولد شدن/birth

علت وقوع بیماری دیفالیا چیست؟

دیفانی یک بیماری ژنتیکی است که در طول رشد جنین رخ می‌دهد. ​بی‌نظمی ژنتیکی که موجب دیفالیا می‌شود در طول تکامل اندام‌های جنسی تاثیر می‌گذارد. ​برخی محققان معتقدند که قرار گرفتن در معرض داروها، عفونت‌ها و یا آسیب‌های دیگر بین روزهای ۲۳ و ۲۵ بارداری می‌تواند منجر به دیفالیا شود، چون این مرحله، مرحله حیاتی رشد جنین است.

می‌توانید مقاله تریتا در مورد جهش ژنتیکی را نیز مطالعه کنید.

دیفالیا چگونه بر زندگی مردان تاثیر می‌گذارد؟ | چه مشکلاتی در اثر بیماری دیفالیا به وجود می‌آید؟

مردان با دیفیلا اغلب قادر به ادرار کردن از طریق یک یا هر دو آلت هستند. همچنین آن‌ها ممکن است قادر به نعوظ و انزال با یک یا هر دو آلت باشند.​ بسته به وضعیت فردی، مردان با این وضعیت ممکن است قادر به داشتن زندگی جنسی نرمال و داشتن فرزند باشند. با این حال، خطر عملکرد ضعیف سیستم‌های کلیه و روده بزرگ افزایش می‌یابد. به همین دلیل، نوزادان مبتلا به دیفالیا ممکن است خطر مرگ بالاتری به خاطر عفونت‌ها داشته باشند. ​گفته می‌شود که ممکن است موردی وجود نداشته نباشد که در آن دیفالیا با دیگر اختلالات مرتبط نباشد.

راه تشخیص بیماری دیفالیا چیست؟

در کشورهای توسعه‌یافته، پزشکان معمولا این وضعیت را در هنگام تولد نوزاد تشخیص می‌دهند. با این حال، شدت این بیماری بخشی از تشخیص است. شدت بیماری دیفالیا، با میزان جدایی آلت تناسلی و کیسه بیضه که هر فرد از خود نشان می‌دهد مشخص می‌شود. یکی از راه‌های انجام این کار استفاده از طبقه‌بندی سه‌سطحی شینیدر است؛ یعنی همان طبقه‌بندی سه‌گانه که در قسمت‌های قبل به آن اشاره شد. ​

هورمون کورتیزول چیست؟ | آشنایی با هورمون استرس و راه‌های کنترل آن

راه درمان بیماری دیفالیا چیست؟

جراحی تنها گزینه درمانی برای دیفیلا است. با این حال، درمان همیشه ضروری نیست. ​معمولا یک جراح، این عمل جراحی را در بدو تولد و یا خیلی زود بعد از آن انجام می‌دهد. این روند براساس میزان تکثیر آلت و وجود دیگر اختلالتی که در هنگام تولد به وجود آمده‌اند، متفاوت خواهد بود.

از آنجا که هر مورد دیفالیا منحصر به فرد است، جراحی برای درمان آن می‌تواند پیچیده و دشوار باشد. نگرانی‌های اصلی عبارتند از:

  • اطمینان از این که فرد بتواند به طور طبیعی ادرار و نعوظ کند
  • کاهش خطر ابتلا به عفونت
  • کاهیدن بی‌نظمی‌های ساختاری

با توجه به سن احتمالی مردان، زمان عمل جراحی یک عامل مهم خواهد بود. از آنجا که پزشکان اغلب در هنگام تولد دیفالیا را تشخیص می‌دهند، ممکن است نیاز به چندین عمل جراحی در طول زمان وجود داشته باشد.

افراد مبتلا به دیفیلا اغلب ناهنجاری‌های تولد دیگری دارند، مانند هیپوسپادیاس، تکثیر مجرای ادراری،و کریپتورکیدیسم (عدم وجود یک یا هر دو بیضه درکیسه بیضه)‏. محققان گزارش می‌دهند که در بسیاری از موارد، جراحان می‌توانند بی‌نظمی‌های فیزیکی مرتبط با دیفالیا را ترمیم کنند.

در یک مورد، جراحان برخی از اختلالات نوزاد را خیلی زود پس از تولد درمان کردند، اما آن‌ها تنها زمانی آلت اضافی را جراحی کردند که که کودک راه رفتن را آغاز کرده بود. ​افراد مبتلا به دیفیلا همیشه درمان را انتخاب نمی‌کنند، مانند یک مرد ۵۴ ساله‌ای که پزشکش دیفالیا را در طول معاینه برای فتق تشخیص داده بود. جراحان فتق را ترمیم کردند، اما بیمار فکر نمی‌کرد که برداشتن آلت کوچک‌تر ضروری باشد.

درمان بیماری SMA چیست؟ | آشنایی با بیماری SMA، علائم و درمان آن

جراح/surgeon

خلاصه‌ای در مورد بیماری دیفالیا و دورنمای کلی آن

​​​​​​​​دیفالیا یک بی‌نظمی ژنتیکی بسیار نادر است که طی آن، یک نوزاد پسر با تکثیر آلت تناسلی به دنیا می‌آید. این تکرار می‌تواند تنها شامل نوک آلت تناسلی باشد و یا منجر به دو آلت تناسلی کاملا فعال شود. ​وقتی پسرانی با دیفالیا متولد می‌شوند، اغلب اوقات بی‌نظمی‌های دیگری نیز هنگام تولد دارند.

​​​​​​​​جراحی تنها راه درمان دیفیلا است. جراحان ممکن است به دیفیلا و ناهنجاری‌های اضافی هنگام تولد را در چندین مرحله مورد درمان قرار دهند. در نهایت این انکان هم وجود دارد که مردان مبتلا به دیفیلا زندگی سالم و کاملی داشته باشند.

منبع: MedicalNewsToday، Healthline

تیم محتوایی تریتا

تیم محتوایی تریتا

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
مطالب مرتبط با
ایجاد اشتراک
به من اطلاع بده اگر ...
guest
0 دیدگاه‌
Inline Feedbacks
نمایش تمام دیدگاه‌ها
0
با نظرات خود به ارتقای سطح سلامت جامعه کمک کنیدx
()
x
Optimized with PageSpeed Ninja